Je baard laten groeien, hoe houd je dat netjes?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Baard laten staan

Als je een baard wilt laten staan dan kun je natuurlijk niet zomaar alles laten groeien. Voordat je het weet zie je er uit als een zwerver of kabouter.
Hoe moet je dat nu zo bijhouden dat je toch bij je schoonmoeder op de koffie mag komen. Maar ook: waar gebruik je nu baardolie of baardbalm voor?

Baard - Haarkoning | Kapper en barbier in Gorinchem

Basis

Maar hoe begin je dan? Het is best lastig om zelf te bepalen waar de lijnen van je baard moeten lopen en waar vooral niet.
Daarbij komt ook nog eens dat je in de spiegel niet alles goed kan zien.
Daarom kun je het beste naar de barbier gaan die de lijnen mooi strak voor je maakt.

Makkelijk je baard bijhouden

Je wangen en je nek kun je nu thuis makkelijk bijhouden met een scheermes.
Het verzorgen van je baardharen doe je door te wassen met speciale baardshampoo van Dr K. Soap company bijvoorbeeld. Deze shampoo bevat vaak minder sulfaat waardoor het haar minder schuimt en het ook minder ontvet. Daardoor worden je baardharen minder pluizig en springerig.
Kam je baard na het afdrogen altijd nog om de haren de goede kant op te laten drogen. Als je baard droog is gebruik je nog een lekkere baardolie of baardbalm.

Baardolie of baardbalm

Baardolie zorgt ervoor dat je baardharen lekker ruiken en wat zachter worden. Ik vind persoonlijk baardolie het fijnste bij een wat kortere baard. Baardbalm is vooral fijn bij wat langere baarden omdat de balm de haren wat meer op hun plaats houdt dan olie. Verder ruikt de balm natuurlijk ook heerlijk, wij hebben verschillende geuren baardbalm in huis, en het maakt de haren ook zachter.
Wil je meer over het bijhouden van jouw baard weten maak dan snel een afspraak bij Haarkoning afspraak bij Haarkoning.

Ben jij zelf nu ook kapper of barbier en zou je wel bij Haarkoning in Gorinchem willen werken dan heb ik goed nieuws! Ik ben altijd op zoek naar gemotiveerde kappers of barbiers die bij mij een stoel willen huren. Is dat iets voor jou? kijk dan snel op deze pagina voor de vacature.

Haarkoning

Haarstraat 21
4201 JA Gorinchem, Zuid Holland
Telefoon: +31183636811
E-mail: info@haarkoning.nl

Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 21:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag08:30 - 17:00