Gorinchem

Geschatte leestijd: 3 minuten

Vestingstad Gorinchem

Haarkoning is nu inmiddels al 27 jaar gevestigd in het centrum van Gorinchem. De stad die onlangs is uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland.

Mooiste vestingstad

Nederland heeft meer dan 160 vestingsteden en meer dan 70.000 ANWB-leden hebben hun stem uitgebracht. Ze lieten weten welke vestingstad ze de mooiste vestingstad vinden. Gorinchem heeft hierbij de meeste stemmen gekregen.
Dat is natuurlijk niet voor niets. De criteria die de jury hanteerde zijn onder meer: Wat is er nog te zien van de vestingstad (echt of gerestaureerd), houdt de stad het vestingverleden levend en is de stad aantrekkelijk voor bezoek?
Gorinchem is hieruit als allermooiste uitgekozen.

UNESCO werelderfgoed

Daarnaast is onze mooie stad ook onderdeel van de nieuwe hollandse waterlinie. Onze vesting is één van de zes vestingsteden in de waterlinie, net als Woudrichem.

Afgelopen juli is door UNESCO de nieuwe hollandse waterlinie benoemt tot werelderfgoed.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

de mooie vestingstad Gorinchem vanuit de lucht | Haarkoning - kapper en barbier in het centrum van Gorinchem
De mooie vestingstad Gorinchem vanuit de lucht | foto: Mooi Gorinchem

Trots

Je begrijpt dat Haarkoning trots is om in het centrum van Gorinchem gevestigd te zijn. De leukste kapper en barbier in de mooiste vesting. En dat in een stad die onderdeel is van de nieuwe hollandse waterlinie. Dat is toch iets om trots op te zijn.

Haarstraat 21

Haarkoning is trouwens ook 27 jaar gevestigd in een mooi oud pand in het centrum van Gorinchem. Volgens een oud bewoner van het pand aan de Haarstraat 21 is het vroeger een taveerne geweest en stamt het gebouw uit de 14e eeuw. Het gebouw ernaast, de oude RK kerk, is tussen 1836 en 1838 gebouwd. Dus veel later het pand waar Haarkoning gevestigd is.

Zo is Haarkoning ook al weer een lange tijd onderdeel van de geschiedenis van Gorinchem en als het zo door gaat blijven we in de toekomst ook deel uit maken van alles wat deze mooie stad te bieden heeft.
Wil jij ook deel uitmaken van die toekomst bij Haarkoning dan kun je natuurlijk informeren naar de mogelijkheden van stoelhuur bij de leukste kapper en barbier van Gorinchem of kijk bij onze andere vacatures.

Haarkoning

Haarstraat 21
4201 JA Gorinchem, Zuid Holland
Telefoon: +31183636811
E-mail: info@haarkoning.nl

Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 21:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag08:30 - 17:00