Reuzel pomade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Sinds een tijdje hebben we bij Haarkoning in Gorinchem ook reuzel pomade in ons assortiment. De pomade is ontwikkeld door de barbiers van schorem in Rotterdam. Zij hebben met hun jarenlange ervaring een pomade ontwikkeld die voldoet aan hun hoge standaard. Reuzel is er in twee varianten, rood en groen en zit in mooie retro blikjes die qua look geïnspireerd zijn op oude blikjes pomade.

Pomade

Pomade is einde 18e eeuw opstaan en werd toen vooral gebruikt als zalf. De pomades in die tijd werden gemaakt van dierlijke vetten (bijvoorbeeld reuzel) en om de geur te maskeren werd er fruitbestanddelen aan toe gevoegd zoals appel. Enige tijd daarna werden de dierlijke vetten vervangen door bijenwas of werd de pomade gemaakt op petroleumbasis. Later kwam men er achter dat het prima werkte om je haar er mee in model te houden.
De naam reuzel is een verwijzing naar de oorspronkelijke pomades en tegenwoordig is niet elke pomade op olie (petroleum)basis maar de reuzel pomade is ook te koop op waterbasis.

Reuzel pomade varianten

De groene pomade is een pomade op oliebasis, is geschikt om stevige kapsels te maken maar word niet hard. De rode pomade is er één op waterbasis, zorgt voor een mooie glans en is makkelijk uit te wassen.op waterbasis) en de roze (oliebasis) en de matte varianten, wit, donkerblauw en grijs dus vanaf nu is er voor elk haartype wel de juiste pomade te vinden.
Mocht je er nu zelf niet uitkomen vraag dan gerust bij Haarkoning welke keuze voor jou de beste is. We helpen je graag verder.
een blikje Reuzel heb je al vanaf €16,95

Proraso
bc bonacure
OSiS+

Haarkoning

Haarstraat 21
4201 JA Gorinchem, Zuid Holland
Telefoon: +31183636811
E-mail: info@haarkoning.nl

Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 21:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag08:30 - 17:00