Wat is stoelhuur

Geschatte leestijd: 4 minuten

Stoelhuur

Bij Haarkoning wil ik graag zzp-ers die zelfstandig bij mij in de kapsalon / barbershop hun beroep komen uitoefenen. Ben je werkzaam in de kappers branche dan bied ik die ruimte. Wil je graag zelfstandig aan de slag? Wie weet is stoelhuur iets voor jou!

Shop-in-shop

Je kent vast winkels zoals Loods 5 wel. Meerdere winkels die in feite onder één dak hun eigen assortiment verkopen. Aan het eind reken je af bij een centrale kassa. Zo hebben de kleine winkeltjes in de enorme zaak van loods 5 een mooie manier om hun waar te presenteren. Zo kunnen ze zonder dat ze zelf de risico’s hoeven te lopen zich perfect presenteren. Ze hoeven bijvoorbeeld geen eigen winkelpand te huren. Hierdoor ontstaat een soort shop-in-shop concept.

geen werknemer

Nee, stoelhuur is niet hetzelfde als in loondienst zijn. Zo is er bij het stoelverhuur concept geen sprake van een gezagsverhouding. Je bent zelf verantwoordelijk voorde werk. Hier zal je ook naar beloond worden door jouw klanten. Hierdoor vindt er ook geen loonbetaling plaats maar is de door jou gemaakte omzet ook echt voor jezelf.

Stoelhuur is een samenwerkingsvorm tussen twee of meer zelfstandige ondernemers die ieder voor eigen rekening en risico in dezelfde bedrijfsruimte hun diensten aanbieden aan de consument.

Wat voor doel heeft stoelhuur

Het is de bedoeling dat stoelhuurder en verhuurder voordeel hebben van stoelhuur. Beide ondernemers ontvangen een reeële prijs voor wat ze doen of bieden. Dus de stoelhuurder kan meer omzet behalen dan in loondienst. Het hangt uiteindelijk af van de hoeveelheid klanten. Voor de stoelverhuurder is het fijn om de kosten te delen met een andere ondernemer. Samen ondernemen betekent ook dat je samen kan overleggen. Dus spiegelen aan je collega ondernemer.

Alleen werken betekent alleen de risico’s dragen. Een pand huren wanneer je bijvoorbeeld part-time wil werken is vaak niet interessant. En de hoeveelheid voorraad die je in huis moet hebben is vaak een te grote kostenpost wanneer je alleen werkt. Deze risico’s vermijd je door stoelhuur. Door samen te werken creëer je een win-win-situatie.

Afspraken voor stoelhuur

Verschillende afspraken moeten vastgelegd zijn om alles goed te regelen. Deze overeenkomsten worden afgesloten. Ten eerste een huurovereenkomst voor de bedrijfsruimte en ten tweede een samenwerkingsovereenkomst

huurovereenkomst

In een huurovereenkomst staan verschillende onderwerpen beschreven. Uiteraard wil je weten wat de looptijd is van de huurovereenkomst. Meestal begint de huurperiode met een termijn voor een bepaalde tijd. De huurovereenkomst wordt aan het einde van deze periode verlengd of beëindigd. Dit hangt natuurlijk van verschillende factoren af. Vaak wordt deze verlengd als de samenwerking goed gaat.

Ook staat er in de huurovereenkomst welke dagen en uren je gaat werken. Met andere woorden, welke tijden ga je een stoel huren.

samenwerkingsovereenkomst

Alle andere dingen staan in een samenwerkingsovereenkomst. Hieronder vallen bijvoorbeeld afspraken over het vaststellen van prijzen. Haarkoning gebruikt bepaalde producten. Ook dit staat in de samenwerkingsovereenkomst. Ik werk met Salonsoftware van Salonhub. En er is een PIN apparaat aanwezig. Al deze zaken en meer staan vermeld in de samenwerkingsovereenkomst.

Koppelen van overeenkomsten

De huurovereenkomst en samenwerkingsovereenkomst horen voor stoelhuur bij elkaar. Ook al regelen ze allebei verschillende zaken ze horen bij elkaar. Daarom zijn ze aan elkaar verbonden. Is de éne opgezegd dan betekent dat ook de opzegging van de andere overeenkomst.

Interessant

Ik denk dat het voor veel kappers of barbiers interessant is om op deze manier te ondernemen. Misschien zie je tegen bepaalde zaken op? Vind je het spannend om je in te schrijven bij de KVK of weet je niet precies hoe je je administratie moet regelen. Dit zijn zaken waar ik je ook bij kan helpen uiteraard. Wil je een keer komen praten om te kijken of stoelhuur bij Haarkoning iets voor jou is? Laat het mij maar weten dan plannen we een afspraak in.

Je kan contact met me opnemen via het contactformulier of als alles je zo duidelijk is direct solliciteren via het sollicitatieformulier.

Haarkoning

Haarkoning - kapper en barbier in Gorinchem
Haarstraat 21
4201 JA Gorinchem, Zuid Holland
Telefoon: +31183636811
URL: https://www.haarkoning.nl/

Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 21:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag08:30 - 17:00